asztalitenisz szakosztály

Aktív asztalitenisz sportélet  1995 óta van Telkiben. A szakosztály a Telki Sportegyesület alapító tagja.

Az iskola elkészültéig (2001 szeptembere) a Pajtában játszottak a lelkes pingpongozók, amit közben kicsit fel is újítottak (falak bevakolása, belső tér lebetonozása, ablakok-ajtók cseréje). Az iskola átadása után átkerültek az intézménybe az edzések, amelyek eleinte a „könyvtár”-ban, majd később a felépülő tornateremben zajlottak.

Sokáig csak az alapító tagok – Somlai Zoltán, Szabó Sándor, Szajkó György és Szigeti Antal – vettek részt az edzéseken, ám aztán szép lassan elkezdett bővülni a csapat – köszönhetően az önerőből megvalósult beruházásoknak (versenyasztalok, hálók, stb.).

A sok-sok év alatt jó hangulatú közösség alakult ki a szakosztályból, amelyet a pingpongon kívül a közös év végi versenyek és évbúcsúztató vacsorák is jellemeznek. Ezt az alapító tagok közül a még mindig az egyesület kötelékeiben sportoló Szabó Sándor, Szajkó György és Szigeti Antal is megerősítették, akik hangsúlyozták, a játék öröme mellett ez a fő indoka, hogy szeretnek összejönni, és rendszeresen jókat játszani.

A szakosztály az eszközeit alapító tagjainak támogatásából vásárolta (6 db asztal, labdák, stb.). Az asztaliteniszezők három éven keresztül foglalkoztak utánpótlás-neveléssel (fizetett edző, heti 2 alkalommal edzés), 10-20 fő közötti létszámmal. A felnőttek megyei csapat bajnoki versenyeken is rendszeresen rész vesznek – először Komárom-Esztergom szerepeltek, legutóbb pedig Pest megyében indultak.

Legnagyobb sikereként a TSE asztalitenisz csapata a 2015/16-os idényben megnyerte Pest megyei III. osztály / Dél bajnokságot és ezzel feljutott a megyei másodosztályba. Ezt követően sajnos kiestek, később pedig családi és egészségügyi okok, valamint elköltözések miatt elfogytak a versenyzőik, így vissza kellett vonniuk a nevezésüket.

 

Jelenleg is keresik azokat, akik szívesen látogatnák edzéseiket. Olyan új tagoknak is örülnének, akik játszottak már valamikor versenyszerűen, és vállalnák a szereplést a csapatbajnokságban, hogy majdan újra tudjanak nevezni. A tréningek hetente kétszer vannak, csütörtökön 19-től, vasárnap este pedig 18-tól 21 óráig.